Металокерамика зъбни коронки и мостове

Информация за : 
Металокерамиката е най-популярният метод за възстановяване на зъбите. След полагане на няколко слоя керамика, металната структура се поставя в специална печ за изпичане под вакум. SBC DENTAL е съвременното оборудване и сме разработили няколко метода за направата на металокерамика. Методът с 3D принтиране и методът с CAD/CAM специален метал, който се синтерова.Това са напълно нови технологии за изработване на металокерамични коранки и мостове. А стандартният метод е с отливане на восъчен модел. Този стандартен метод е опасен и неточен. Масово в практиките за изработка на маталокерамика се използват предимно евтини и непостоянни метали за металокеамичните коронки и мостове. Това със никелоловите сплави те съдържат берилий, който е токсичен. Никела в металокерамиката предизвиква алегий и отдръпване на венеците. Затова в зъботехническа лаборатория SBC DENTAL сме включили като стандарт за металокерамиката само на хром кобалтови сплави за металокерамичните мостове и коронки, които са антиалергични. Така изработените металокерамични коронки и моставе са с изключително високо ниво и качество на маталокерамиката. При нужда издаваме сертификат за произход и качество на металокерамиката и най-важното при нас се спазва стриктно протокола за правилната изработка на металокерамичните коронки и мостове.
Зъботехнически изделия: 

Металокерамика зъбни коронки и мостове

Металокерамиката е най-популярният метод за възстановяване на зъбите. След полагане на няколко слоя керамика, металната структура се поставя в специална печ за изпичане под вакум. SBC DENTAL е съвременното оборудване и сме разработили няколко метода за направата на металокерамика. Методът с 3D принтиране и методът с CAD/CAM специален метал, който се синтерова.Това са напълно нови технологии за изработване на металокерамични коранки и мостове. А стандартният метод е с отливане на восъчен модел. Този стандартен метод е опасен и неточен. Масово в практиките за изработка на маталокерамика се използват предимно евтини и непостоянни метали за металокеамичните коронки и мостове. Това със никелоловите сплави те съдържат берилий, който е токсичен. Никела в металокерамиката предизвиква алегий и отдръпване на венеците. Затова в зъботехническа лаборатория SBC DENTAL сме включили като стандарт за металокерамиката само на хром кобалтови сплави за металокерамичните мостове и коронки, които са антиалергични. Така изработените металокерамични коронки и моставе са с изключително високо ниво и качество на маталокерамиката. При нужда издаваме сертификат за произход и качество на металокерамиката и най-важното при нас се спазва стриктно протокола за правилната изработка на металокерамичните коронки и мостове.
Готов метален скелет за  преди нанасяне на керамика
 

 .

Завъшена металокерамика  с нанесен порелан  .
Показания и препоръки: 
Металокерамиката е подходяща за поти всички случай . Не е подходяща за Металокерамиката пациенти с хипер функция на захапката като брускизъм и други подобни. В този случаи е пропоръчително използване на чист цирконий. Металокерамиката не е препоръчи за пациенти с чуствителност и алергия към металите.
Видове мерки и отпечатъци: 
Взимане на мерки за циркониеви мостови и коронки става по няколко начина. Отпечатъците мотат да се вземат лъжица силикон по познатия начин. Друг вариант е с интраоролно сканиране дентален скенер . При сканирането не се допускат грешки като свиване на силикона или шупли и т.н.т. Мерките са абсолютно точни и прецизни . И двата метода са подходящи.
Поддръжка и ремонт: 

Подържане на металокерамиката

Металокерамичните коронки и мостове се подържат много лесно като се спазват препоръките и приедписанията на дентарния лекар. Пациентите трябва реовно да посещават своя лекар за почисване на зъбен каък както при всички мостови конструкции. При повдеда зъбните Металокерамичните коронки и мостове се свалят ако е възможно и се правят нови ,също може и да се репарират директно в устата с специален фотополимерен кит за репарация на металокерамика.Паиентите да избягват да си поставят метални пломби за да не корозира металния скелет на металокерамиката.

.

.

.

Контакти

ул. Александър Македонски 2
гр. София
0886 06 77 58
FAX:

Работно време

.

  • Понеделник-Петък:9.00 до 17.00
  • Събота:почивен ден
  • Неделя:почивен ден