Зъбни шини

Информация за : 
Зъбни шини. Зъбните шини имат широко приложиние те могат да бъдат шини за подрежане на зъбите- алайнери,зъбни щини за избелване на зъбите, спортни щини протектори и шини за лечение на бруксизъм. Иа шини и за лечение на нощното хъркане.
Зъботехнически изделия: 

 3D принтирани зъбни шини

Зъбните шини се правят основно по две технологии. Ейният начин на това са вакум изтеглените зъбни шини това мето е по неточен и неприятен за пациента, защото се налага вземането на мерки със силикон и отливане на гипсови моели. При изтеглянето на вакуното фолиото не приляга плътно навсякъде и се получава неточност. Другият вариант на това е сканиране на пациента и след това 3d принтиране на шините. Тук има комфорт за пациента и изработените зъбни шини са точни и много прецизни работят с точност до микрони.


Видове мерки и отпечатъци: 
Мерките за зъбни шини се взимат със силикон не с алгинат. Отпечатъка се взима с цяла лъжица и трабва всички зъбни шийки да бъдат обхванати поне 5 милиметра надолу . Пациента може и да се сканира което за предпочитане. С3д сканирането се получават по добри и качествени шини
Поддръжка и ремонт: 

Подръжката на всички зъбни шини става само с препарат за това. Препаратът е РЕНЮ този препарат почиства и дезинфекцира като не уврежда зъбните шини. При вреда се изработват нови такива. Ако пациентът е сканиран може да се изработи нови без пациент да посещава клиниката за вземане и отпечатъци. 

.

.

.

Контакти

ул. Александър Македонски 2
гр. София
0886 06 77 58
FAX:

Работно време

.

  • Понеделник-Петък:9.00 до 17.00
  • Събота:почивен ден
  • Неделя:почивен ден