Циркониеви зъбни коронки и мостове с керамика

Информация за : 
Циркониевите коронки и мостове покрити с керамика са високо естетични зъбни възтановявания . Циркониевите зъби с керамика са естетични тази естетика идва от покривната керамика която се поставя от горе. Поставената керамика върху циркония може да бъде послойно нанесена или течна керамика. Така циркониевата керамиката може да се създава инивидуален цвят и ефекти които а са максимално близки до естествените зъби. Но покривната керамика при циркониевите коронки крие голям риск от фрактуриране и падане на парчета от керамиката което е силно нежелано.
Зъботехнически изделия: 

Циркониеви зъбни  коронки и мостове с керамика

Това е циркониев скелет от цирконий които замества метала както при металокерамиката.Тук циркония се инкрустира с керамика била тя течна или послойна нанесена керамика Това покриване се прави прави при обикновения масов цирконий за постигане на някаква естетика.Трябва дда се има впредвид  че нанесената керамика крие голями рискове от фрактуриране.
Естетеката при циркониевите коронки с керамика е обра Циркония препазва венците от оветяване и отдръпване.те могат а се поставят в зъбната реиаца почти незабележимо.
Изработването на циркониевите коронки и мостве става кад кам система и ковекионалния начин на нанасяне на керамика .
Показания и препоръки: 
Циркониевите коронки и мосстове с керамика отгоре се използват успешно в фронталните реставрации. Подходящи са за пациенти с много високи изисквания за цветове и други специфични ефекти. Не са подходящи за пациенти със силна захапка и такива с бруксизъм риска от отчупване на керамиката е голям.
Видове мерки и отпечатъци: 
Взимане на мерки за циркониеви мостови и коронки става по няколко начина. Отпечатъците мотат да се вземат лъжица силикон по познатия начин. Друг вариант е с интраоролно сканиране дентален скенер . При сканирането не се допускат грешки като свиване на силикона или шупли и т.н.т. Мерките са абсолютно точни и прецизни . И двата метода са подходящи.
Поддръжка и ремонт: 

 Грижа за циркониевите коронки и мостове

Циркониевите коронки и мостове се подържат много лесно като се спазват препоръките и приедписанията на дентарния лекар. Пациентите трябва реовно да посещават своя лекар за почисване на зъбен каък както при всички мостови конструкции. При повдеда зъбните циркониеви коронки и мостове се свалят ако е възможно и се правят нови ,също може и да се репарират директно в устата с специален фотополимерен кит за репарация на цирконй.

.

.

.

Контакти

ул. Александър Македонски 2
гр. София
0886 06 77 58
FAX:

Работно време

.

  • Понеделник-Петък:9.00 до 17.00
  • Събота:почивен ден
  • Неделя:почивен ден